|
Autor | Wiadomość |
---|
Last DragonI will bite you
Data przyłączenia : 29/06/2017 Liczba postów : 2834
Cytat : don't judge me i was born to be awesome not perfect Wiek : 34
| Temat: Re: Potrzask Sro Paź 02, 2019 8:16 am | |
| Uśmiechnął się na propozycję zjedzenia w domu chłopaka. Zaproponowałby własny gdyby nie fakt, że przeszkadzał by im Scot. - Posiłek w twoim towarzystwie będzie miły w każdym otoczeniu, ale jeśli proponujesz własne lokum moja ciekawość nie pozwala odmówić. - Uśmiechnął się szeroko. Gdy podszedł i skupił na nim swoją uwagę przesunął palcem wskazującym po jego policzku. - Tylko powiedz na co masz ochotę i podaj adres. Zamówimy na godzinę. Nie będziesz musiał gotować. Zaoferował. 20 oznaczała, że na styk powinni zdążyć zniknąć z radarów Scota. _________________ Creativity is infiniteOnly thing that limit us is our imagination Na bieżąco jak życie pozwoli. Pisać pw lub gg/fb itd |
| | | PanaceaFlaming Uke
Data przyłączenia : 08/09/2019 Liczba postów : 112
Cytat : Oh my God, you blow my mind.
| Temat: Re: Potrzask Wto Paź 15, 2019 4:11 pm | |
| Zamyślił się chwilę, w końcu posyłając mu delikatny uśmiech. - Jem większość rzeczy. Ale chińszczyzną nigdy nie pogardzę - powiedział spokojnie, odsuwając się, by wyciągnąć z portfela jedną z wizytówek, które kiedyś zrobił dla potencjalnych klientów. Najwyraźniej właśnie teraz się przydała. - Proszę. Adres i numer mieszkania. To kamienica, drzwi są zepsute, więc bez problemu wejdziesz. Trzecie piętro. Drzwi będą otwarte - poinstruował. Bardzo możliwe, że Noon zastanie go po prostu przy kończeniu pracy, a najczęściej w zaciszu domowym słuchał głośnej muzyki, mógłby więc nie usłyszeć dzwonka czy pukania. |
| | | Last DragonI will bite you
| Temat: Re: Potrzask Sro Paź 16, 2019 12:07 pm | |
| Zostawił Alexa by mógł w spokoju wybrać stroje na następny dzień a sam wyszedł do studia. Scot widząc go od razu nabrał jeszcze większego luzu. Gdy zapytano go o romanse odpowiadał ostro i dość wulgarnie. - To jaka jest miłość twojego życia Scot? -Sadystyczne umysły. - Odparł rozbawiony wokalista. - Noon by wolał żebym powiedział, że muzyka, ale kocham ten rodzaj psychodelicznego rocka i totalnej fazy na scenie którą dają mi własne kawałki i zespół. - Kamera na chwilę wyłapała Noona, który wzruszył ramionami na potwierdzenie tych słów. - Twój brat w jednym z wywiadów powiedział, że on ma jedną kochankę. Pracę. Z tobą jest tak samo? -Hola hola człowieku. Pytałeś nie miłość a nie kochanki. Po tych słowach rozeszła się salwa śmiechu. Scot bezczelnie zaczął temat nowej osoby w kręgu jego zainteresowań. Noon nie miał wątpliwości, że chodzi o Alexa i modlił się w duchu żeby chłopak nie słyszał tego jak przedmiotowo myśli o nim jego brat i jak bardzo zbereźne rzeczy chciałby z nim robić. Wywiad zakończył się komentarzem, że dobrze, że leci o właściwej godzinie i rozbrojeniem bomby przez redaktora. Scot podszedł do brata z szerokim uśmiechem. - 48 godzin braciszku, inaczej pozostanie ci się dołączyć do tego jak ja będę rżnął ten zgrabny tyłek. Noon zauważył jakiś ból w oczach brata i nie do końca rozumiał. W końcu była to swego rodzaju groźba. - Scot, to nie jest zakład. I nie wolno ci krzywdzić innych. Pamiętasz? - Nie ja go skrzywdzę tylko ty młotku. Burknął bliźniak i ruszyli wspólnie do samochodu żeby pojechać na próbę.
19:30 Noon odbierał jedzenie z chińskiej restauracji zapakowane szczelnie w pojemniki żeby nie wystygło zanim z nim przyjedzie. Kamienica nie była w najlepszej dzielnicy więc zmienił spodnie na jeansy, a na koszulę ubrał bluzę. Zasadą potajemnych randek było nie zostać rozpoznanym ani nie dostać wpierdol. Drzwi kamienicy faktycznie były otwarte. Wdrapanie się na 3 piętro zrobiło mu jednak lekką zadyszkę. Zapukał, a gdy nikt nie odpowiadał nacisnął na klamkę. Cieszył się. Gdy wychodził próba była w połowie więc miał co najmniej 2 godziny całkowitego spokoju od brata. _________________ Creativity is infiniteOnly thing that limit us is our imagination Na bieżąco jak życie pozwoli. Pisać pw lub gg/fb itd |
| | | PanaceaFlaming Uke
| Temat: Re: Potrzask Nie Paź 27, 2019 1:11 pm | |
| Alex siedział pochylony nad maszyną do szycia, nie słysząc pukania przez grającą w tle, rockową muzykę. Noona dostrzegł dopiero po chwili, kiedy mignął mu gdzieś kątem oka, powodując, że wyprostował się, zgarniając kosmyki rozpuszczonych włosów za ucho. - Jesteś - uniósł kącik ust w ładnym uśmiechu, wstając i odkładając na bok szpulkę nici. - Trochę się zasiedziałem. Przygotowuję na jutro stroje - wyjaśnił, szybko jednak porzucając temat pracy na rzecz skupienia się na swoim gościu. Zlustrował go uważnie od góry na dół, zatrzymując się jednak szybko na przystojnej twarzy. - Niezła bluza - pochwalił nieco żartobliwie, skinieniem głowy zapraszając gościa do salonu. Mieszkanie było małe, niemal całkowicie zawalone wszelkiego rodzaju materiałem, wieszakami, strojami i manekinami. |
| Temat: Re: Potrzask Wto Paź 29, 2019 1:46 pm | |
| Właśnie z racji wszędobylskości materiałów na których pracował Alex znalezienie sobie miejsca do siedzenia okazało się sukcesem dopiero po dłuższej chwili. - Uznałem, że wtopię się w tłum, a przynajmniej spróbuję. Lubię czasami poczuć się normalnie. Bluza z kapturem i ciemne okulary zazwyczaj załatwiają sprawę. Znalazł kawałek blatu gdzie odłożył jedzenie i wrócił do kuchni po talerze i sztućce. Nie tolerował pałeczek ani plastiku. -Musisz niestety zrobić sobie przerwę. Teraz jestem tutaj ja i zamierzam ukraść całą twoją uwagę. Odparł z uśmiechem. Dał chłopakowi talerz do ręki i wskazał torebki z jedzeniem. -Karmienie cię będzie dla mnie pracą na pełen etat. Powiedział lekko kąśliwie. Nie podobało mu się to, że Alex zapominał o posiłkach. Z dwojga braci on był matką i kwoką. Dbał żeby wszystko grało i gdyby nie nawał własnej pracy pewnie nie potrzebowali by Marcusa bo Noon zajął by się wszystkim. _________________ Creativity is infiniteOnly thing that limit us is our imagination Na bieżąco jak życie pozwoli. Pisać pw lub gg/fb itd |
| | | PanaceaFlaming Uke
| Temat: Re: Potrzask Wto Paź 29, 2019 5:53 pm | |
| Alex uśmiechnął się nieco zakłopotany, gdy Noon musiał zrobić sobie miejsce wśród nieznacznego bałaganu, jaki panował w salonie. Mieszkanie było małe, a najwyraźniej Alexander wiele pracował w domu, o czym świadczyły walające się materiały i kartki z projektami. Nieprzyjemne uczucie jednak minęło, gdy jego rozmówca okazał wyrozumiałość, najwyraźniej czując się jak u siebie. - Nie zamierzam skupiać się na niczym innym - przyznał, odbierając talerz, raczej ignorując kąśliwy ton głosu, zbyt zajęty rozpakowywaniem jedzenia. - To miłe, że masz zamiar poświęcać mi swój czas. Wątpię jednak, by było go na tyle dużo, bym mógł tym czasem dzielić się z Twoim bratem - dodał, tym razem sam siląc się na drobną uszczypliwość. Postawił na stoliku wyciągnięte wino i dwa kieliszki, w końcu siadając wygodnie na kanapie, klepiąc zapraszająco miejsce obok siebie. Jeszcze raz pozwolił sobie na zlustrowanie przyjemnej sylwetki swojego gościa, unosząc kąciki ust w ładnym uśmiechu. - Twój brat wie, że tu jesteś? |
| Temat: Re: Potrzask Sob Lis 09, 2019 8:40 am | |
| Noon usiadł obok niego. Po drodze ściągnął bluzę bo było mu zbyt gorąco. Zostawił ją na stoliku i wziął lampkę od chłopaka. - Mój brat nie wie gdzie jestem i tak będzie lepiej. Mam wrażenie, że jest mniej stabilny ostatnio. Niewiedza da nam trochę spokoju. Przytulne miejsce. Sam urządzałeś? _________________ Creativity is infiniteOnly thing that limit us is our imagination Na bieżąco jak życie pozwoli. Pisać pw lub gg/fb itd |
| | | PanaceaFlaming Uke
| Temat: Re: Potrzask Sob Lis 09, 2019 11:41 pm | |
| Upił łyk wina, kiwając lekko głową. Nie drążył tematu Scota, domyślając się, że rozluźni to o wiele bardziej atmosferę. Na pytanie, zaśmiał się lekko i pokręcił nieznacznie głową. - Straszny tu bałagan - przyznał, rozglądając się po nieco zagraconym salonie. - Często tu pracuję, więc nazbierało się sporo rzeczy. Wynająłem to mieszkanie z moim byłym chłopakiem. Razem je urządzaliśmy - odpowiedział, wzruszając ramionami. - Po rozstaniu, ja zostałem, a on się wyprowadził. Chyba jeszcze nie mam na tyle siły, by uporządkować całkowicie mieszkanie - wyjaśnił, ponownie upijając łyk wina, zatrzymując spojrzenie na swoim rozmówcy. |
| Temat: Re: Potrzask Pon Gru 16, 2019 9:54 am | |
| Po słowach po wywiadzie w głowie mężczyzny paliła się ostrzegawcza lampka. Jak jednak miał zaliczyć kogoś kto jeszcze nie pogodził się z poprzednim rozstaniem? To było nieludzkie... - Lubię cię. Chciałbym by połączyło nas więcej niż praca. Jeśli jednak twoje rany nie są jeszcze zaleczone poczekam. Jestem cierpliwym człowiekiem. Twoja przyjaźń to i tak wielki luksus dla osoby takiej jak ja. Odparł obdzierając się w pewien sposób z intencji i uczuć. Nie spuszczał przy tym wzroku z twarzy chłopaka. _________________ Creativity is infiniteOnly thing that limit us is our imagination Na bieżąco jak życie pozwoli. Pisać pw lub gg/fb itd |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Potrzask | |
| |
| | | |
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |