|
Autor | Wiadomość |
---|
AmantisBadass Uke
Data przyłączenia : 10/08/2017 Liczba postów : 1549 WHOs CUTER?
Cytat : ♥ Wiek : 30
| Temat: Re: Beta Pon Wrz 09, 2019 7:40 pm | |
| Oparł się o krzesło zastanawiając się co odpowiedzieć. W końcu westchnął cicho i przyjrzał się uważnie chłopakowi. - To nie jest łatwe, prawda? - mruknął a na jego ładnej buzi wymalował się smutek. - Pasujemy do siebie jak pięść do oka. Ty jesteś szkolna gwiazda. Towarzyski, pełny paski i pewny siebie a ja.. Po prostu sobie istnieje. Może to ugryzienie da się jakoś cofnąć? - spytał opuszczając znowu wzrok. Ta rozmowa była dla niego trudna i.. Naprawdę smutna. Ivan powinien oznakował kogoś równie towarzyskiego jak on sam, a nie takiego nerda. |
| | | LiriellChameleon
Data przyłączenia : 22/08/2019 Liczba postów : 345 Wiek : 25
| Temat: Re: Beta Sro Wrz 11, 2019 4:38 pm | |
| Na jego twarzy odmalowało się zdziwienie. Zaraz jednak odwrócił wzrok speszony. - Nie, nie jest - westchnął, również poważniejąc. To wszystko to była jakaś kpina, chory żart. Dlaczego wtedy nad sobą nie zapanował? Gdyby tylko nie wszedł wtedy do toalety, tylko w porę wezwał nauczyciela... - Przejrzałem chyba wszystko co się dało. Tylko śmierć któregoś z nas przerwie połączenie - powiedział zażenowany. - Nie wiem. Przepraszam. Nie chcę cię do niczego zmuszać, a zarazem czuję, jakby coś mnie do ciebie przyciągało. Może byłoby dla ciebie lepiej, jakbym wyjechał czy coś - mruknął. |
| | | AmantisBadass Uke
| Temat: Re: Beta Sob Wrz 14, 2019 9:22 pm | |
| - Dobrze wiesz, że taka rozłąka dobrze nam nie zrobi. - powiedział ponuro wbijając wzrok w swoje dłonie. Kiedy poczuł, że na niego patrzy wzruszył ramionami i westchnął cicho. - Ja przeszukałem nie tylko internet, ale też dwie biblioteki. Szkolna i miejska. Schował się za kubkiem z kawą. - Nie zamierzam umierać. Wolałbym także nie zostać zabity, więc prosiłbym żebyś nie nasyłał na mnie morderców. Powiedz to też swoim rodzica, co? Oni w przeciwieństwie do moich, musieli chyba oszaleć. Z tego co kojarzę dalej jesteś dla nich ideałem syneczka, hym? Mruknął, ale tym razem bez złośliwości. Trochę zazdrościł Ivanowi, że jego rodzice tak się nim interesują i uczestniczą w jego życiu. |
| | | LiriellChameleon
| Temat: Re: Beta Pon Wrz 23, 2019 12:01 am | |
| Wiedział, że teraz rozłąka raczej nie wyszła by im na dobre, jednak wciąż się łudził. Wolał myśleć, że jeśli tylko będzie trzymać się na dystans, to Caleb o nim zapomni, a on o Calebie. I obaj będą żyli długo i szczęśliwie, ale osobno. Uśmiechnął się kwaśno. - Nie zamierzam, spokojnie - powiedział od razu. Następne słowa Caleba nieco jednak go zdziwiły, nieco nawet zirytowały. - Moi rodzice nic ci przecież nie zrobią, ale nie chcę o nich rozmawiać. Wciąż byli nim rozczarowani. Dotąd udawał, że wciąż chodzi na treningi! - Tak.. w sumie tak pomyślałem, że... może moglibyśmy spróbować chociaż się zaprzyjaźnić - zaproponował po chwili milczenia. - Kiedyś nam to całkiem dobrze wychodziło. Powiedziałbym, że to nic zobowiązującego, ale chyba za późno - spróbował zażartować, chociaż od razu zrozumiał, że to był raczej dosyć słaby kawał. |
| | | AmantisBadass Uke
| Temat: Re: Beta Pon Wrz 23, 2019 9:59 am | |
| - Przyjaźń się nie uda. - powiedział przypominając sobie jaki był zazdrosny, gdy Ivan poświęcał więcej uwagi innym niż jemu. To właśnie wtedy stał się dla przyjaciela opryskliwy, bo nie potrafił poradzić sobie z tymi uczuciami. - Chyba.. Po prostu.. Musimy trochę poczekać i zobaczyć jak to się rozwinie.. Samo. - mruknął odrobinę bez przekonania. - Mmm.. Na pewno nie da się udawać, że się nie znamy. - westchnął cicho i spojrzał na ex przyjaciela wzrokiem ewidentnie zmęczonym. Oprócz tego był zagubiony i przestraszony. |
| | | LiriellChameleon
| Temat: Re: Beta Pon Wrz 23, 2019 11:35 am | |
| Nie pokazywał tego po sobie, jednak czuł coraz większą frustrację. Jak miał więc traktować Caleba, skoro temu nic nie pasowało? Ani trzymanie się z dala od siebie, ani przyjaźń, ani związek. Nic... a Ivan naprawdę chciał, żeby Caleb się czuł komfortowo. Wiedział, że zjebał, jednak naprawdę starał się chociaż trochę załagodzić tę sytuację. - To może obejrzymy jakiś serial czy coś - zaproponował, chcąc zmienić już ten temat. Widział, że z roztrząsania go na razie nic nie wyszło, a tylko ich obu dobijało. - Oglądałeś Rozczarowanych? Niedawno wyszedł nowy sezon~ |
| | | AmantisBadass Uke
| Temat: Re: Beta Pon Wrz 23, 2019 8:09 pm | |
| - Nie widziałem. Nie sądziłem, że oglądasz takie seriale. - powiedział posyłając mu lekki uśmiech. - Obejrzymy od pierwszego odcinka? - spytał zastawiajac się jak długo alfa z nim zostanie. Okazało się, że Ivanowi się nie spieszyło a i Caleb nie wyganiał ex przyjaciela. W końcu, nie wiedząc nawet kiedy, omega zasnął z miska popcornu w rękach. Prezentował się uroczo, z lekko uchylonymi ustami i takim spokojnym obliczem. |
| | | LiriellChameleon
| Temat: Re: Beta Pon Wrz 23, 2019 10:22 pm | |
| Z czasem atmosfera między nimi się polepszyła. Ciężko, żeby było inaczej, jeśli obaj podzielali poczucie humoru Rozczarowanych. Ivan komentował w najlepsze i rzucał tematycznymi suchymi żartami. Zbliżała się dziesiąta, kiedy Ivan zauważył, że Caleb zasnął. Wyłączył serial i laptopa, po czym wyciągnął z rąk omegi miskę z popcornem. Odłożył ją na stolik cicho. Przez chwilę zastanawiał się, czy nie powinien go obudzić i po prostu spokojnie się pożegnać, jednak jakaś jego część zapragnęła się po prostu zaopiekować Calebem. Nie chciał wytrącać go z tego spokojnego stanu. Ostrożnie i tak, żeby nie obudzić chłopaka, wziął go na ręce. Powoli skierował się na piętro do jego pokoju. Na szczęście drzwi były otwarte, więc spokojnie przekroczył próg i położył Caleba na łóżku. Przykrył go kołdrą i ostatni raz przed wyjściem spojrzał na omegę. Jakieś przyjemne ciepło rozlało się w sercu Ivana, który nagle zapragnął tutaj zostać razem z nim. - A. Tak. Budzik - wyszeptał jeszcze do siebie. Nastawił zegar stojący na półeczce nocnej z półtora godzinnym wyprzedzeniem przed zajęciami. Caleb powinien się wyrobić w tym czasie. |
| | | AmantisBadass Uke
| Temat: Re: Beta Wto Wrz 24, 2019 1:05 am | |
| - Ivan? - spytał sennie podnosząc ciężko głowę z poduszki. - Któragodzinaaaa... - wybełkotał nieprzytomnie, by po chwili znowu opaść na poduszki. - Ciemno jest, musi być późno. Zostań. - mruknął, bo tylko tyle był w stanie z siebie teraz wykrzesić.
|
| | | LiriellChameleon
| Temat: Re: Beta Wto Wrz 24, 2019 9:09 am | |
| Zamarł, kiedy usłyszał głos Caleba. Dostanie teraz opieprz za nieobudzenie go? Ivan był już na to gotów i następne słowa chłopaka całkiem go zaskoczyły. Pozytywnie. - Dziesiąta, muszę wracać do domu - powiedział cicho. Pogłaskał go delikatnie po włosach. - A ty śpij już. Nastawiłem ci budzik na rano i już idę. Kolorowych koszmarków - uśmiechnął się lekko, po czym wyszedł. |
| | | AmantisBadass Uke
| Temat: Re: Beta Sro Wrz 25, 2019 10:01 pm | |
| - Nienawidze budzików... - mruknął jeszcze nim znowu dopłynął wtulając się w poduszkę. Rano faktycznie obudziło go dzwonienie zegara, którego nie używał już od wieków. W pierwszej chwili nie wiedział co się dzieje i rozgląda się nieprzytomnie po pokoju. Dopiero po chwili przypomniał sobie, że zasnął na dole a Ivan musiał go do góry przynieś. Stlumił ziewnięcie i sennie usiadł na łóżku. Nie został z nim na noc? Szkoda. Az się pozbył resztek snu, gdy dotarło do niego co sobie pomyślał. Poklepał się po policzku dla otrzeźwienia i wstał żeby przygotować się do szkoły. Co przyniesie dzisiejszy dzień? |
| | | LiriellChameleon
| Temat: Re: Beta Sro Wrz 25, 2019 11:28 pm | |
| Ivan pozbierał z dołu wszystkie swoje rzeczy, których zresztą nie było dużo, po czym wrócił do domu. Przemknął się cichutko do swojego pokoju, jak gdyby nigdy nic. Umył się, przebrał i od razu położył się do łóżka. Nie mógł jednak zasnąć. Z jakiegoś powodu, którego sam do końca nie znał, czuł się tak bardzo błogo i cieszył się jak głupi. Po jego głowie kręcił się Caleb i jego zaspane słowa. ,,Zostań'' Ivan wtulił głowę w poduszkę, czerwieniejąc cały, a jego serce biło jak szalone. Nawet jeśli wiedział, że nie mógł zostać u Caleba, to wciąż żałował. Chciał objąć omegę i po prostu zasnąć, czując jego bliskość, i ciepło. Dopiero po kilkunastu minutach Ivan odpłynął w objęcia Morfeusza, tuląc się do swojej pościeli.
Następnego dnia w szkole Ivan od razu, kiedy tylko zobaczył Caleba podszedł do niego. - Jak się spało śpiącej królewnie~? - spytał z szerokim uśmiechem. Miał nadzieję, że chłopak nie czuł się już skrępowany, kiedy razem rozmawiali na korytarzu. Jeden policzek alfy wciąż był opuchnięty, a na ustach było rozcięcie, jednak Ivan wyglądał nieco lepiej niż wczoraj. Dosyć szybko się regenerował. |
| | | AmantisBadass Uke
| Temat: Re: Beta Czw Wrz 26, 2019 8:39 am | |
| Chłopak w dalszym ciągu był spłoszony, gdy Ivan tak po prostu do niego podszedł. Schował się zakłopotany za szafka i dopiero wtedy podniósł na niego spojrzenie. - Oh, wciąż jest spuchnięte.- powiedział zmartwiony i odruchowo podniósł rękę by dotknąć jego policzka. Kiedy uświadomił sobie co robi, zarumienił się i szybko zabrał dłoń. - śpiącej królewny nie obudziłby budzik. - odpowiedział rzucając mu śliczne spojrzenia spod rzęs. |
| | | LiriellChameleon
| Temat: Re: Beta Czw Wrz 26, 2019 8:45 am | |
| Od razu zauważył to spłoszenie. Zatrzymał się nieco dalej, chcąc dać mu przestrzeń. Kiedy chłopak podniósł rękę, powstrzymał chęć przed cofnięciem się. Sam unikał dotykania policzka. Uśmiechnął się lekko. - No wiem, wiem. Masz dzisiaj nieco trochę czasu? Pomyślałem, że może mógłbym ci dać pierwszą lekcję gotowania~ |
| | | AmantisBadass Uke
| Temat: Re: Beta Czw Wrz 26, 2019 9:06 am | |
| - Dalej nie możesz chodzić na treningi? - spytał wiedząc, że w czwartki zawsze trener daje im wycisk. Strapił się i opuścił wzrok, z jakiegoś powodu czuł się winny temu, że go wywalili. - Można coś zrobić żebyś znowu mógł grać? - spytał zamykając swoją szafkę i powoli kierując się w stronę sali. Zaraz miały zacząć się lekcje. Uczniowie spoglądali na nich z wyraźnym zainteresowaniem. Wciąż byli numerem jeden do plotek. |
| | | LiriellChameleon
| Temat: Re: Beta Czw Wrz 26, 2019 9:14 am | |
| - Nope - powiedział, podążając za nim do sali. - I w sumie sam nie wiem. Plotek raczej nie uciszę - stwierdził. Szczególnie, że nie żyli w jakimś ogromnym mieście. Tutaj mało się działo, więc Ivan myślał, że pewnie musiałaby pojawić się kolejna afera. Zresztą, to nie zmieniłoby sposobu, w jaki ludzie na niego patrzą. - Więc co z tym gotowaniem? |
| | | AmantisBadass Uke
| Temat: Re: Beta Czw Wrz 26, 2019 9:47 am | |
| - To nie fair. Powinieneś coś z tym zrobić. - powiedział zatrzymując się przy rozwidleniu dróg. - Jesteś w końcu alfa. Nie daj sobie dmuchać w kasze. - dodał prowokująco, by wybudzic Ivana z tej depresji. - Będziesz tego żałował. Weź ze sobą gaśnice. - zakończył i podnosząc ręke na pożegnanie ruszył w stronę swojej klasy. Akurat zadzwonił dzwonek. |
| | | LiriellChameleon
| Temat: Re: Beta Czw Wrz 26, 2019 12:19 pm | |
| Uśmiechnął się niezręcznie. Tak, był alfą, ale co mu z tego przyszło? Przywiązał do siebie omegę wbrew jego i swojej woli. Czuł, że jest alfą do dupy. Po zajęciach złapał Caleba. - Co masz w domu? - spytał, poprawiając torbę na ramieniu. - W sensie, jakieś warzywa, makaron, przyprawy? |
| | | AmantisBadass Uke
| Temat: Re: Beta Czw Wrz 26, 2019 3:22 pm | |
| Przystanął kiedy z nikąd pojawił się alfa. - Oh. Co mam w domu? No.. Na pewno dania typu instant, chipsy, Cole, ciastka, pizze ee.. Znajdą się dwa paczki. - zaczął wyliczać, bo w sumie to on nie robił takich zakupów.. Normalnych. Tylko byle jakie. Takie żeby się dobrze najeść. Widząc minę Ivana uśmiechnął się krzywo. - To chyba trzeba iść do sklepu. - powiedział wzruszając lekko ramionami. - Mówiłem ci, że nie będzie łatwo. |
| | | LiriellChameleon
| Temat: Re: Beta Pią Wrz 27, 2019 9:00 am | |
| Uniósł brew do góry, słysząc co młody jadał na co dzień. Nie dziwił się, że Calewb nie lubił sportów, skoro żywił się tylko takimi rzeczami. - A ja nie myślałem, że będzie łatwo. Zresztą, to tylko zakupy - uśmiechnął się lekko i skierował w stronę marketu. - Masz szukać rzeczy tylko na dzisiejszy obiad, czy też na resztę posiłków? |
| | | AmantisBadass Uke
| Temat: Re: Beta Pią Wrz 27, 2019 2:38 pm | |
| Uniósł brew do góry. - Jestem pewien, że po dzisiejszym obiedzie się poddasz. - parsknął rozbawiony, bo jego zdolności kulinarne były tragiczne. - Na resztę posiłków. - dodał śmiejąc się pod nosem. - optymistą. - zakończył zatrzymując się przy dziale z owocami i warzywami. - To co najpierw? Ziemniaki? |
| | | LiriellChameleon
| Temat: Re: Beta Pią Wrz 27, 2019 5:16 pm | |
| - A chce ci się w ogóle je obierać i gotować? - spytał, raczej w to wątpiąc. Sam był zwykle za leniwy na ziemniaki. - Z makaronami i kaszami jest mniej roboty. Najpierw mi powiedz, jakie lubisz posiłki, jeśli chodzi o nie fast foody? Skierował się w pierwszą alejkę z warzywami. Wybierał składniki, przy okazji wypytując Caleba o to, co lubi, czy ma na coś alergię i jaki ma budżet. Sam Ivan lubił gotować. Zresztą, dbał zwykle o swoją dietę, chcąc po prostu lepiej się czuć i wyglądać. Po pół godzinie wyszli z sklepu z dwoma siatkami. Ivan nie miał zamiaru się tak łatwo poddać. |
| | | AmantisBadass Uke
| Temat: Re: Beta Pią Wrz 27, 2019 6:19 pm | |
| - Nie mam pojęcia po co tyle tego kupiłeś. Chyba żeby samemu gotować. - narzekał podejrzliwie zerkając na siatki z zakupami. - Nie możemy po prostu zamówić pizzy? To dużo łatwiejsze. - jęknął kiedy już znaleźli się w jego domu. - I co ja mam niby robić? - spytał z powatpieniem zerkając na garnek z wodą. Najchętniej uciekłby z kuchni w podskokach. |
| | | LiriellChameleon
| Temat: Re: Beta Pią Wrz 27, 2019 8:54 pm | |
| - Tak, zamówienie czegoś jest dużo łatwiejsze - westchnął cicho, przewracając oczami. - Ale domowe jedzenie daje więcej siły. No i w końcu jedząc takie śmieciowe zaczniesz chorować. - Patrz. Zrobimy obiad w piętnaście minut. To mniej, niż byśmy czekali na pizzę - powiedział, myjąc brokuła. - Pokrój cebulę i pomidory - poprosił, samemu zajmując się brokułem. Od razu robił większą wersję, żeby ich dwójka mogła się najeść i żeby została na jutro porcja dla Caleba. Pilnował również, żeby chłopak sobie krzywdy nie zrobił, skoro mówił, że w ogóle dotąd nie gotował. Zgodnie z obietnicą, obiad był gotowy w piętnaście minut. Prosty makaron z warzywami, ale smaczny i zdrowy w przeciwieństwie do Mc'a. |
| | | AmantisBadass Uke
| Temat: Re: Beta Pią Wrz 27, 2019 9:05 pm | |
| Ivan musiał ratować palce Caleba z pięć razy, a mimo to i tak zranił się w palec. Nastolatek przyglądał się parującemu Danii ssąc ranny paluszek w ustach. - Czy ten obiad był wart mojej krwi? - spytał nim jeszcze zasiedli do stołu. Gotowanie wcale mu się nie podobało, ewidentnie potrzebował kogoś kto będzie robił to za niego. - Myślę, że brakuje tu jeszcze coli... |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Beta | |
| |
| | | |
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |